4 tegn på at du har mistet respekten for dig selv – og hvordan du genfinder den!

af Marie-Louise

Du holder din egen kærlighed og selvrespekt i dine hænder

Selvrespekt = kærlighed

Alle relationer du har, kan ses som en reflektion af din egen relation med dig selv, og sætter dermed også tonen for forhold, (og alle andre forhold for den sags skyld)!

Ved at stole på dig selv og lytte til dine følelser, bliver du mere autentiske i din respekt for dig selv – og selv respekt er en ultra vigtig egenskab for at tiltrække, og være i et ligeværdigt forhold.

Det modsatte af selvrespekt er der hvor du lader dine egne grænser overskride igen og igen, men en masse smerte og frustration til følge.

Og når du har mistet dig selv tilstrækkelig mange gange – begynder du lige så stille at projekterer de sider af dig selv du ikke mere bryder dig om, over på andre omkring dig – inklusiv din kollega / veninde / eks mand.

4 wake up calls der fortæller dig, du har brug for at finde tilbage til dig selv:

 

1: Du søger anerkendelse fra andre – og føler aldrig du får nok af den.

Du begynder at søge anerkendelse i den ydre verden – altså hos andre mennesker – når du føler du mangler noget i dit liv – som feks. kærlighed eller omsorg. Det er som et hul i maven der aldrig rigtig bliver fyldt op, uanset hvor meget anerkendelse du får af andre.

Men i virkeligheden er alt den anerkendelse du leder efter, allerede tilgængelig inde i dig. Så i stedet for at måle dig selv – og det sted du er i dit liv lige nu – ud fra andres meninger, så sæt din egen standart for hvad der er rigtigt for dig, og mål dig ud fra den.

 

2: Du sætter dig selv sidste på prioriterings listen.

Jo, det er dejligt at gøre noget for andre – især når du gør det uden at forvente noget igen!! Men når du begynder at sige ja, når du mener nej – så er det et rødt flag, der skal advarer dig om, at nu lytter du ikke mere til din egen indre stemme, og dine overskuds depoter bliver tappede (jeg er selv én af dem der fint kunne række hånden op her).

Begynd at øve dig i at skrive tre ting ned hver morgen, du (ja dig) ønsker at gøre for dig selv (kun dig selv) i dag – og så gør dem. Det behøver ikke være store, vilde, dyre ting – at give dig god tid til at drikke din yndlings the inden du tager på arbejde, er også at gøre noget for dig selv.

 

3: Du er usandsynlig hård ved dig selv.

Det er min personlige mening, at der ikke er noget der hedder fejl. Alting sker af en grund, og alting hænger sammen. Hvilket vil sige, at lige meget hvilke valg du har truffet i din fortid, så ar du gjort dit bedste med de ressourcer du havde til rådighed på det tidspunkt. Dine valg kan derfor ikke være en fejl – højst noget du kan lære noget af, og bruge i nutiden. (Ikke at forveksle med du så bare kan opfører dig som en idiot, og gøre andre ondt, men det regner jeg heller ikke med der er tilfældet her).

Livet handler om at lære – og når du slår dig selv i hovedet, er det umuligt at lære noget nyt i mens. Det bedste du kan gøre, er at tilgive dig selv for de ting du har sagt, gjort, tænkt i fortiden (som jo også bare er i går) – både overfor andre, men især overfor dig selv.

 

4: Du er vred.

Intet som vrede kan få blodet til at koge – og det kan opstå over den mindste ting, hvis dit bæger allerede er fyldt. Vrede er et tegn på at du ikke er tilfreds med din nuværende situation – enten mentalt, fysisk eller følelsesmæssigt. Det er din underbevidsthed der fortæller dig at dine basale behov ikke bliver mødt, og at du har brug for at skabe en ny og bedre situation for dig selv.

Ingen anden end du er ansvarlig for, hvordan du har det hver dag. Ingen! Så hvis du hurtigt bliver vred over småting i din hverdag, så start med at finde ud af med dig selv, hvilke behov det er du ikke får opfyldt – og derefter hvordan du selv kan begynde at opfylde.

Det er klart at det er dejligt at få opfyldt dine behov for feks. kærlighed og omsorg af en dejlig mand eller kvinde, men den dejlige mand/kvinde kommer først ind i dit liv, når du formår at fylde den længsel efter kærlighed op i dig selv.

Det giver jo mening, at det ikke rigtig lykkes at tiltrække en mand eller kvinde der vil give dig kærlighed og omsorg, når du ikke engang vil give det til dig selv.

Husk at genskabe sin selvrespekt er et spørgsmål om at tage små skridt hver dag – så flytter du dig også stille og roligt fremad.

Selvrespekt = Kærlighed

 

Kærligst

Marie-Louise

 

www.recreateyou.dk