Lader du dig nøjes med mindre end du er værd?

af Marie-Louise

Vil du nøjes med mindre end du er værd?

 

En skøn kvinde sagde for nyligt til mig “Jeg er så bange for, at der aldrig kommer den rigtige mand til mig (læs; Ham der vil mig 100%), at jeg er villig til at lade mig nøjes med de 10%, jeg får af ham jeg dater nu”.

 

Jeg må indrømme at jeg var noget chokeret.

For denne kvinde er smuk, klog, sjov, har glimt i øjet og vil noget med sit liv.

 

Alligevel er hun bange for ikke at være god nok!

Bange for at hun ikke at være den rigtige til at opfylde alle hans behov!!!

 

Hvis bare han gav hende en lillefinger, var hun villige til at glemme at hun faktisk længtes så meget efter at få resten af armen med.

 

Men hvorfor?

 

Svaret er faktisk enkelt: Tryghed.

 

Vores hjerne kan godt lide tryghed – ja faktisk elsker den det mere end noget andet.

 

Og tryghed i denne forbindelse er ikke nødvendigvis noget som umiddelbart lyder trygt, (som feks. at sidde der hjemme i sin trygge lejlighed, i sin trygge netflix bobbel, med sit trygge glas rødvin).

 

Nej, tryghed for din hjerne, er lig med genkendelighed.

 

Det vil sige, alt det du har gjort en million (eller lidt mindre), gange før i dit liv, og som nu med stor sandsynlighed, er blevet til et ret fasttømret mønster hos dig.

 

Så altså tryghed for dig, kunne lige så vel være, altid at være i et dramatisk forhold, eller et forhold hvor du er `mor´og din kæreste er `barn´, eller et forhold hvor du lader dig nøjes, og undertrykker dine virkelige ønsker, af frygt for at være for meget.

Og her kan du bare selv indsætte det uhensigtsmæssige scenarie du normalt selv gentager

 

Poienten er, at du kender det, og du har gjort det så mange gange før, at du er lige ved at brække dig.

 

Du ved hvad du får og desværre ved du også hvad udfaldet er; Du er ulykkelig helt ind i hjertet.

 

SÅ HVORFOR BLIVER DU VED!

 

Det gør du fordi vi kvinder (og mænd ligeså skulle jeg hilse at sige) ofte ikke har lært at opfylde dette behov for tryghed selv, (dvs. uden at der er en kæreste involveret).

Og dette behov for tryghed, som din hjerne fortæller dig du har, er så stærk en driv kraft, at det ikke er en mulighed bare at stoppe dig selv når du har lyst.

 

Det ville være lidt som at trække et gammelt tæppe væk under dine egne fødder, uden at erstatte det med et nyt.

 

Men der er en måde at snyde din hjerne på.

Yes du hørte rigtigt – snyde din egen hjerne.

 

Du kan nemlig stille og roligt træne din hjerne til at `godtage´ andre former for tryghed – altså den slags tryghed du selv skaber (uden at være afhængig af en mand/kvinde).

 

Så her er hvad du gør:

 

Tag et stykke papir, og skriv nu ned alle – som i alle – de ting du kan komme i tanke om, der giver dig en følelse af tryghed UDEN at der er andre mennesker involveret.

 

Gør dig umage for at have mindste fem ting skrevet ned.

 

Det behøver ikke være store ting, det kan også sagtens være at tage et varmt bad, læse en god bog, putte dig under din dyne osv.

 

Det vigtige er, at det er noget du selv kan skabe uden andre, fordi så tager du selv ansvar for din følelse af tryghed.

 

Denne liste har du nu med dig hvor end du går.

 

Og hver gang du hører stemmen i dit hoved sige ”nå men det er jo heller ikke så vigtigt for mig at min kæreste virkelig forstår mig” Også kendt som: ”du må lade dig nøjes” Også kendt som: Din hjerne vil have dig tilbage til det den kender – altså tryghed.

 

Når du høre den velkendte stemme tale i dit baghoved, så tager du denne liste frem, og gør én af de ting du har skrevet ned i stedet for.

 

Det ene formål med denne øvelser er, at du begynder at træne din hjerne i, at du ikke længere behøver lade dig nøjes med mindre end du er værd.

 

Du overskriver nemlig den uhensigtmæssige form for tryghed (hvor du lader dig nøjes med en kæreste der ikke giver dig det du virkelig længes efter), med en ny og sund form for tryghed som du helt selv er herrer over.

 

Det andet formål med denne øvelse, er at du kun kan tiltrække noget i din ydre verden – feks. Den kæreste som er den rigtige for dig OG som du føler dig ægte tryg sammen med – som du allerede er inden i selv.

 

Det er loven om tiltrækning – lige tiltrækker lige.

 

Og at generere den følelse indeni, du ønsker i et ligeværdigt parforhold, er derfor første skridt på vejen, til at tiltrække det forhold, du virkelig er værd.

 

Kærligst

Marie-Louise

www.recreateyou.dk

www.finddenrettemand.dk